Missfärgat vatten

20 april, 2023

Vi har under de senaste veckorna haft återkommande episoder med missfärgat dricksvatten på ön. Det rör sig återigen om små rostpartiklar som släppt från insidan av de gamla rören kring Svanholmsparken, antar Solör på som det verkar goda grunder. Detta vatten är inte farligt att förtära, men förstås inte acceptabel standard. Från Tranholmens sida tar vi nya tag i kommunikationen med kommunen kring detta.

Solör reagerade fort och föreslog att snarast testa en kombination av stängning av en viss ventil samt spolning vid Svanholmsparken för att minska risken för missfärgat vatten på Tranholmen. I samband med att denna omkoppling gjordes igår onsdag kväll fanns en initialt förhöjd risk för gult vatten. Vi får nu ha koll på hur det utvecklar sig framöver.

Styrelsen rekommenderar fortsatt att alla som upplever missfärgat vatten felanmäler detta till Solör (som har uppdraget av kommunen) på 08-56891290, eller per mail kundtjanstdanderyd@solorbioenergi.com.

För vår egen dokumentation; ni som har FB, starta gärna en ny tråd i Tranholmen-gruppen när ni är den första att upptäcka missfärgat vatten en viss dag, och andra kan fortsätta fylla i angående sin tomt. Kommentera också gärna när problemet upphört. Ni som inte har FB, maila gärna Styrelsen som vanligt.